Riga StratCom Dialogue organizat de către Centrul de Excelență NATO pentru Comunicarea Strategică STRATCOM.

7 iulie 2017

Comments are off for this post.
Riga StratCom Dialogue organizat de către Centrul de Excelență NATO pentru Comunicarea Strategică STRATCOM.

În perioada 5-6 iulie, Centrul de Excelență NATO pentru Comunicarea Strategică STRATCOM a găzduit „Riga StratCom Dialogue”, care a strâns unele dintre cele mai influente minți în subiecte legate de comunicarea strategică, media, apărare și securitate. La acest eveniment de anvergură a participat și Directorul Executiv CID NATO, Elena Mârzac.

Directorul Centrul de Excelență NATO pentru Comunicarea Strategică STRATCOM, Jānis Sārts a menționat: ” Riga StratCom Dialogue 2017 va reuni factorii de decizie politică, cadre universitare și practicieni pentru a crea o discuție amplă despre schimbările rapide de comunicare care afectează toate sectoarele societății noastre globale. Într-o epocă a mass-mediei sociale și a informațiilor instantanee, comunicarea strategică a devenit din ce în ce mai importantă. Tehnologia ne modelează mediul mai rapid decât oricând, schimbând astfel viețile de la nivelul individual la funcționarea centrală a statelor. Mediul de informare a permis adversarilor noștri să își difuzeze narativele la nivel global într-o perioadă foarte scurtă de timp. Prin urmare, trebuie să fim informați și pregătiți să fim proactivi „.
Nu există nimic șocant sau nou despre țările care încearcă să influențeze reciproc decizia politică. Cu toate acestea, în ultimii ani, adversarii au profitat de oportunitatea oferită de noile tehnologii de a influența în mod direct opinia publică și procesele democratice într-un mod fără precedent. Astfel de intervenții au lovit chiar în inima societății, subminând relația dintre guvern și cetățenii pe care îi servește și creând dileme politice care nu pot fi rezolvate de nici un departament guvernamental singur.
Acest eveniment a fost deschis de către Președinții Estoniei și Letoniei, E.S. Dna Kersti Kaljulaid și E.S. Dl Raimonds Vejonis. Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania E.S. Dl Linas Linkevicius, Secretarul General adjunct al Diviziei Diplomației publice NATO, Tacan Ildem, și Directorul Executiv de Comunicare al Guvernului britanic Alex Aiken se vor alătura pentru o discuție pe tema politicii comunicării strategice.

Mai multă informație despre eveniment puteți afla accesând acest link http://www.stratcomcoe.org/more-400-security-experts-gather-riga-discuss-future-strategic-communication-and-information-warfare