Forum de discuții privind securitatea informațională prin dimensiunea politică, militară și a tehnologiilor informaționale.

10 octombrie 2017

Comments are off for this post.
Forum de discuții privind securitatea informațională prin dimensiunea politică, militară și a tehnologiilor informaționale.

Zilele NATO în Moldova 2017 reprezintă un proiect implementat de către CID NATO, acesta constă dintr-o serie de evenimente publice menite să promoveze relațiile dintre Moldova și NATO. Activitățile din cadrul proiectului permit implicarea directă a publicului din RM în subiectele ce vizează domeniul securității, apărării și parteneriatul RM-NATO. Acest proiect are scopul de a implementa prevederile Planului Individual de Acțiune al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova-NATO.

În cadrul proiectului vor fi organizate o serie de activități de diplomație publică precum: Conferințe, expoziții de fotografii; concursuri foto/video/eseuri; mese rotunde cu reprezentanții societății civile, mass-media, administrație publică locală; emisiuni radio și TV; seminarii, etc. Principalele subiecte abordate de către vorbitori vor fi: Beneficiile parteneriatului Republica Moldova – NATO; Reforma securității și apărării în cadrul Inițiativei de consolidare a capacității de securitate (DCBI); Parteneriatele NATO; Misiunea și activitățile NATO în regiune, etc.

La data de 10 octombrie CID NATO a organizat a lecția publică cu participarea coordonatorului de programe CID NATO, Sanda Sandu. Evenimentul cu genericul “Asigurarea securității politico-militare a Republicii Moldova prin prisma securității informaționale“. Evenimentul a avut loc la ora 13:00, în cadrul Universității din Tiraspol cu sediul la Chișinău. Evenimentul a fost organizat și de către echipa Modulului Jean Monnet a Universității de Stat din Tiraspol, în parteneriat cu Facultatea Fizică, Matematică și Tehnologii Informationale.