Lecția publică: Originea crizei actuale din Ucraina, dimensiunea Donbass: lecții pentru țările din vecinătate.

17 noiembrie 2014

Comments are off for this post.
Lecția publică: Originea crizei actuale din Ucraina, dimensiunea Donbass: lecții pentru țările din vecinătate.

Pe data de 13 noiembrie, Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova a organizat o lecție publică susținută de profesorul de relații internaționale Yuri Temirov de la Universitatea Natională din Donețk. Tema prelegerii a fostOriginea crizei actuale din Ucraina, dimensiunea Donbass: lecții pentru țările din vecinătate.

Cu această ocazie, la eveniment au participat studenți și profesori de la mai multe instituții de învățămînt superior din Chișinău printre care USM, ULIM, IRIM, “Perspectiva”, UPS “Ion Creangă” etc. Dl profesor Temirov ținut prelegerea în rusă, o mare parte a publicului fiind formată din studenți vorbitori de limbă rusă.

Atît în cadrul prelegerii, cît și în timpul dezbaterilor ce au urmat, au fost abordate o serie de probleme ce țin de actuala criză din Ucraina. Au fost discutate mai multe aspecte ce țin de originea crizei, de specificul regiunii Donbass și modul în care specificul cultural și setul de valori dominante în această regiune au constituit premisele necesare conflictului din estul Ucrainei. Concluzia formulată la sfîrșitul discuțiilor a fost aceea că, în prezent, cel mai bun lucru pe care poate să-l facă atît Ucraina, cît și țările din vecinătate, este implementarea reformelor și realizarea  acelor transformări necesare în vederea modernizării societății și avansarea pe calea integrării europene și euro-atlantice.

Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului ”Security for You(th)” pe care Centrul de Informare și Documentare NATO îl  implementează în prezent. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta a adresa de e-mail:[email protected], sau la tel. +373 22 577 824.