Lecție publică “Rolul NATO și al României în consolidarea securităţii și stabilităţii în regiunea Mării Negre“ la Cahul

4 octombrie 2017

Comments are off for this post.
Lecție publică “Rolul NATO și al României în consolidarea securităţii și stabilităţii în regiunea Mării Negre“ la Cahul

Zilele NATO în Moldova 2017 reprezintă un proiect implementat de către CID NATO, acesta constă dintr-o serie de evenimente publice menite să promoveze relațiile dintre Moldova și NATO. Activitățile din cadrul proiectului permit implicarea directă a publicului din RM în subiectele ce vizează domeniul securității, apărării și parteneriatul
RM-NATO. Acest proiect are scopul de a implementa prevederile Planului Individual de Acțiune al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova-NATO.

În cadrul proiectului vor fi organizate o serie de activități de diplomație publică precum: Conferințe, expoziții de fotografii; concursuri foto/video/eseuri; mese rotunde cu reprezentanții societății civile, mass-media, administrație publică locală; emisiuni radio și TV; seminarii, etc. Principalele subiecte abordate de către vorbitori vor fi: Beneficiile parteneriatului Republica Moldova – NATO; Reforma securității și apărării în cadrul Inițiativei de consolidare a capacității de securitate (DCBI); Parteneriatele NATO; Misiunea și activitățile NATO în regiune, etc.

La data de 5 octombrie CID NATO organizează lecția publică cu participarea E.S. Dl Daniel Ionița, Ambasador al României la Chișinău. E.S. va susține o lecție publică cu genericul “Rolul NATO și al României în consolidarea securităţii și stabilităţii în regiunea Mării Negre“. Evenimentul va avea loc la ora 11:00, în cadrul Universității de Stat „B.P.Hașdeu” din Cahul.
CID NATO, de asemenea, va oferi materiale informaționale, cărți cu scopul de a fi distribuite în cadrul punctului de contact NATO din Cahul, Biblioteca Universității de Stat „B.P.Hașdeu”.