Masa rotundă cu genericul “Asistența NATO în asigurarea securității ecologice în Republica Moldova”

14 februarie 2018

Comments are off for this post.
Masa rotundă cu genericul “Asistența NATO în asigurarea securității ecologice în Republica Moldova”

La data de 8 februarie, la inițiativa Centrului de excelență în medicină și farmacie “Raisa Pacalo” din Chișinău, Centrul de Informare și Documentare privind NATO din RM a organizat o masa rotunda cu genericul “Asistența NATO în asigurarea securității ecologice în Republica Moldova” pentru studenții Centrului de excelență.
La această activitate, în calitate de vorbitor a participat dna colonel Mariana Grama din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova, manager al Proiectului NATO/PpP-OSCE/ENVSEC, director naţional al Proiectului “Substanţe chimice-Moldova”. Distrugerea deşeurilor de pesticide şi altor produse chimice periculoase în Republica Moldova a fost subiectul discutat în cadrul mesei rotunde. În același context de idei, stundeții au fost interesați să discute despre importanța unor astfel de proiecte, despre procesul de informare a cetățenilor RM despre activitățile întreprinse, mediatizarea acestor acțiuni și despre partea legislativă a procesului prin care militarii Armatei Naționali contribuie la buna desfășurare a activităților din cadrul proiectelor.
În urma desfășurării mesei rotunde, atât studenții, cât și cadrul didactic au exprimat dorința organizării unor astfel de evenimente informative în continuare.