Sesiune de instruire în domeniul reformei sectorului de securitate

9 octombrie 2017

Comments are off for this post.
Sesiune de instruire în domeniul reformei sectorului de securitate

Reforma sectorului de securitate e necesară pentru a asigura dezvoltarea sustenabilă, democrația, pacea și securitatea. Aceasta se focusează asupra fortificării securității naționale prin menținerea stabilității și continuității statului, asigurând justiția, respectarea drepturilor omului, progresul social și elementele esențiale ale siguranței și bunăstării cetățenilor.
Luând în considerare importanța și necesitatea reformei sectorului de securitate în Republica Moldova, CID NATO a organizat la data de 9 octombrie o instruire pentru funcționarii Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova cu genericul „Reforma sectorului de securitate”. Scopul evenimentului este de a informa și instrui funcționarii MAI în domeniul reformei sectorului de securitate, importanța și necesitatea acesteia, precum și, misiunile și operațiile internaționale de menținere a păcii.

Evenimentul a reunit angajați ai tuturor subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne. În calitate de vorbitori la eveniment au participat: Natalia Albu, Dr., conf. univ., Director interimar, Centrul de Cercetări Strategice al Institutului de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei; Pavel Croitoru, lt.-col., participant misiune de pacificare, Decan Facultatea Artă Militară, Academia Militară a Forțelor Armate a RM; Rosian Vasiloi, expert asociat pe securitate, IDIS VIITORUL, ex șef-adjunct al Departamentului Poliției de Frontieră.

Scopul sesiunii de informare îl constituie dezvoltarea capacităților angajaților instituțiilor din subordinea MAI de a participa la misiuni de menținere a păcii desfășurate sub mandatul ONU, UE și OSCE.

În cadrul seminarului de instruire, participanții au pus în discuție atât subiecte ce țin de misiunile operaționale de menținere a păcii cât și aspectele practice ale Reformei de securitate.

Seminarul face parte din prevederile Memorandumului de Înțelegere între CID NATO și Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru informație adițională, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail [email protected] sau la nr. de tel.: 079 305 849